19 Şubat 2012

ABAJURA KÜÇÜK DOKUNUŞ

Dün  kuzuşla kağıt kesme ve katlama makinemize kelebek kalıbı aldık. Başlangıçta epeyce çeşit kalıp almıştım ama; kelebek biraz küçük göründüğü için almak istememiştim. Cumartesi günü kağıt almaya gittiğimizde kart filan yaparız, doğum günü süslemeleri için kullanırız diye; kelebek kalıbını aldık.  Kuzuş’un odasında Ikea’dan alınma basit bir kağıt abajur var. Uzun yıllar bebekliğinden kalma paraşütlü maymun abajuru kullanmıştı. Sonra büyüyüp, kendi odasını kendi dekore etmek isteyince; duvar rengini ( pembe sevmiyor), yatağını ve bazı akseaurları da değiştirerek odanın havasını farklılaştırmıştık.  Bu abajur da o zaman alınmıştı.
Son zamanlarda kelebeklere taktık. Duvarda da bazı kelebek stikırları var. Kalıpla elli tane kadar  çeşitli renklerde ve kalınlıkta kağıttan kelebekler  kestik . Ortadan ikiye katlayarak sıcak silikon yapıştırıcı ile kağıt abajura yapıştırdık. Hem güzel vakit geçirdik; hem de abajur’un havasını değiştirdik.  İşte burada….

Abajur böyleydi




Kağıt Kesme makinemizde kesilen kelebekler


 Çeşitli kalınlık ve desende 50 tane kadar
 kağıt ve kartondan kelebek kestik




Abajur'un eski gece  hali


Kelebekleri ortadan katlayıp,
sıcak silikon yapıştırıcı ile  abajura yapıştırdık..











Abajur'un bitmiş hali

Küçük dokunuşlarla hayata renk katmanız dileğiyle....

5 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Bilge hanım,
    Yapıtlarınız çok yaratıcı, çok güzel olmuş, elinize sağlık. Bu eseriniz bana çocukluğumda Adana'da terasımızda yaz geceleri yanan karpuz lambanın etrafına gelen kelebekleri anımsattı.
    Tebrik ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Miles,
      Beğeniniz için teşekkür ederim. Sanırım benim çocukluğumun da Adana'da geçmesinin izleri var. Ne güzel bir tespitte bulunmuşsunuz.
      İlginize teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fosforlu kağıttanmı..karanlıkta parlarlar.

      Sil